Van alle groepslessen is Pilates mijn grote favoriet. We leren je voornamelijk oefeningen aan waarbij je je lichaam in houdingen brengt die het vaak te weinig of niet doet in het dagelijks leven. De grote focus ligt op rug en buik-versteviging maar ook armen en benen komen aan bod. 

82508338_2894891063875096_463819101752524800_o

Pilates is een bewegingsmethode waarin een reeks van oefeningen is samengesteld om het lichaam te versterken, stretchen en balanceren. De oefeningen vinden plaats op een mat waarbij lichaamshouding en spierbeheersing de kernessentie vormen. Deze concentreren zich op het lichaamscentrum

(powerhouse/core) waarmee ze de rug, buik, bekken en bilspieren gaan versterken om zo, samen met het juiste ademhalingspatroon, heel het lichaam te verstevigen en in balans te brengen.

DOEL Pilates :
De beoefenaar die met regelmaat en precisie pilates volgt bekomt heel mooie resultaten die veel voordelen met zich meebrengen, zoals verlost worden van rug- en nek problemen, leniger, gewrichten worden soepeler, rustigere ademhaling, verlening van de spieren, …

Je wordt sterker, mobieler, krijgt een mooiere houding en een grotere longcapaciteit. Daarbij ook een betere bloedcirculatie, concentratie en evenwicht.

De groepslessen PILATES zijn voor ALLE volwassenen die fit en gezond door het leven willen gaan.
Kinderen(-12j) vragen iets meer hulp en controle en worden om die reden in de groepslessen niet toegelaten. Indien je kind lichamelijke problemen ondervindt, uit balans is of je gewoon wil dat hij/zij reeds op jonge leeftijd de voordelen van pilates leert kennen kan je steeds contact opnemen voor Persoonlijke training of kleine groepslessen.

LEVEL :

Daar ik rustig het niveau van mijn leerlingen volg groeien de groepslessen steeds verder. Voor beginners zonder enige sportieve voorgeschiedenis of zonder kennis van bekken- &, rug-houding, … zou ik het eerst proberen van de groepsles aanraden en blijven in de eerste opties die ik aandien tijdens de les. Nadien kunnen we bekijken of ik iets heb opgemerkt waar je extra rekening mee moet houden. Eventueel bij onzekerheid is een privé-pilates sessie mogelijk. Dit om geen foute houding aan te nemen tijdens de oefeningen en op die manier klachten te voorkomen.

GROEPSLESSEN : Di om 19u15
                                 Zon om 10u

Adres : De firma – Schaarbeeklei 636 – Vilvoorde 

GROEPSLES : €10 per losse les
(of €80 voor de 10 lessen van Januari tot maart)
PRIVE-LES (op afspraak) : 60′ = € 70