Verwacht niet de meest gekende klassieke Pilates-les maar een combinatie. Een combinatie van alles dat, naar mijn mening, goed is voor je lichaam sterk, stevig en tegelijkertijd soepel en flexibel te houden. Na 10jaar allerlei groepslessen te geven haal ik het beste uit alles.

Ik leer je voornamelijk oefeningen aan waarbij je je lichaam in houdingen brengt die het vaak te weinig of niet doet in het dagelijks leven. De grote focus ligt op rug en buik-versteviging maar ook armen en benen komen aan bod.

82508338_2894891063875096_463819101752524800_o

Pilates is een bewegingsmethode waarin een reeks van oefeningen is samengesteld om het lichaam te versterken, stretchen en balanceren. De oefeningen vinden plaats op een mat waarbij lichaamshouding en spierbeheersing de kernessentie vormen. Deze concentreren zich op het lichaamscentrum
(powerhouse/core) waarmee ze de rug, buik, bekken en bilspieren gaan versterken om zo, samen met het juiste ademhalingspatroon, heel het lichaam te verstevigen en in balans te brengen.

DOEL Pilates :
De beoefenaar die met regelmaat en precisie pilates volgt bekomt heel mooie resultaten die veel voordelen met zich meebrengen, zoals verlost worden van rug- en nek problemen, leniger, gewrichten worden soepeler, rustigere ademhaling, verlening van de spieren, …

Je wordt sterker, mobieler, krijgt een mooiere houding en een grotere longcapaciteit. Daarbij ook een betere bloedcirculatie, concentratie en evenwicht.

De groepslessen PILATES zijn voor ALLE volwassenen die fit en gezond door het leven willen gaan.
Kinderen(-12j) vragen iets meer hulp en controle en worden om die reden in de groepslessen niet toegelaten.

LEVEL :

Ik hou ervan om jullie uit te dagen, net voldoende om jullie te laten voelen wat je lichaam nodig heeft en wat de oefeningen met jou kunnen doen. Ik geef voldoende extra mogelijkheden om de oefeningen makkelijker of net zwaarder voor jezelf te maken. Afhankelijk of je reeds 10jaar Pilates doet of net begint.

   PRAKTISCH :
Elke maandagavond 19u30 

Adres : Beukenlei 20, 2960 Sint-Job-In’t-Goor
€10 per losse les

DEELNEMEN ? 
Je hoeft niet in te schrijven, kom gerust langs.
Heb je nog vragen ? 0474/49.11.83