studio world tree audrey verougstrate vilvoorde massage pilates zumba

Massage is goed voor lichaam EN voor geest!

Met massage kan je op vele verschillende vlakken gaan werken aan je lichaam.
Van geestelijke balans, huidversteviging tot blokkades in de spieren losmaken.

Door massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine in het lichaam gestimuleerd. Deze zorgen voor een vermindering van stress en bevorderen het geluksgevoel.
Je komt ook weer helemaal tot jezelf door je eigen een uurtje rust te bieden.
Je weerstand krijgt een boost en de kans op ziekte wordt op deze wijze verminderd.
Lichamelijk zorgt het er dan ook weer voor een goede doorbloeding in je spieren waardoor deze terug soepel worden.

Terwijl jij rustig mag neerliggen is je lichaam echter wel volop aan het werken. Zo gaat deze door de druk van de massage afvalstoffen loslaten en afvoeren zodat blokkades, ontstekingen, … kunnen vermeden worden.

De afvalstoffen is voor mij een heel belangrijke factor bij een massage. Er is echter nog een belangrijke reden waarom men zich zou laten masseren : STRESS. Zowel lichamelijke stress door foute houding, spanning van veel sporten  als ook door emotionele stress.
Stress is tegenwoordig de grootste boosdoener voor het lichamelijk welzijn. De vecht- en vluchtreactie van onze voorouders is bij ons in een aangepaste versie nog aanwezig. Zo is het heel normaal om stress te krijgen bij een bepaalde taak of opdracht maar na afloop vergeten we de tijd te nemen om onze stress terug te laten dalen. Door deze continuë aanmaak van adrenaline worden wij ziek.

Massage gaat de aanmaak van adrenaline verminderen, de snelle ademhaling vertragen en ons lichaam op die manier even een uur van rust gunnen om terug in balans te komen.

Verder wordt er ook vaak gewerkt op het lichaam in de vorm van zware fysieke jobs of sporten maar deze opbouw van spiermassa moet men combineren met het rust geven van de spieren en de bloeddoorstroming waar vaak over gekeken wordt.

39289192_1966091906762844_1277574220179570688_n (1)

Kortom : met massage kan je vele kanten op om je lichaam terug in balans te brengen/houden.

Soms is het hoogtijd om eens tijd voor je eigen lichaam te nemen.
…..