Basisleer Chinese Geneeskunde

Ik ben altijd aangetrokken geweest door de Oosterse culturen en tradities. Tijdens mijn studies Basisleer van Chinese Geneeskunde, kwam ik in contact met de Cupping en de Guasha. Ik was er op slag verliefd op.

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt. In traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, plastic of bamboe, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Meer informatie vindt u hier. Persoonlijk hanteer ik enkel de zogenaamde ‘Dry Cupping’.

Guasha is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en bestaat al langer dan 2000 jaar. Door middel van een jadesteen en speciale kruidenolie worden er blokkades (afvalstoffen) op de huid weggestreken zodat de natuurlijke energie weer kan stromen. Meer informatie vindt u hier.

Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar info@dietiste-melissa.be of door te bellen op werkdagen tussen 18u en 20u op het nummer 0485/809 299.

Indien u verhinderd bent op het afgesproken tijdstip, gelieve uw afspraak minimum 24 uur op voorhand te annuleren. Zoniet zal U een schadeloosstelling ten bedrage van 15 euro aangerekend worden.